SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Melvin van der Voort een dubbel podium behaald op de Red Bull Ring. De 17-jarige coureur finishte als tweede en derde in de IDM Supersport races. In de eerste race scoorde Van der Voort het volle puntentotaal, omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht. Rob Hartog pakte ook goede punten met een vijfde en zesde plaats in de IDM Superbike wedstrijden.

De voorlaatste IDM ronde werd afgelopen weekend verreden op de Red Bull Ring. Team SWPN had in juli getest op het Oostenrijkse circuit, waardoor Rob Hartog en Melvin van der Voort met een goede basisafstelling aan het raceweekend konden beginnen. Hartog was goed onderweg in de trainingen en kwalificeerde net niet op de eerste startrij voor de IDM Superbike races. De 30-jarige coureur zette een vierde tijd en was 0,05 seconde langzamer dan de derde tijd. Na zijn maximale score in Assen maakte Van der Voort opnieuw een sterke indruk. Na de IDM Supersport vrije trainingen stond de 17-jarige coureur op een tweede plek. In de kwalificatie kwam Van der Voort tot een vijfde tijd, maar was hij slechts 0,1 seconde langzamer dan de tweede tijd.

Hartog kon zijn uitstekende tempo over één ronde niet volledig omzetten naar de gewenste resultaten in de IDM Superbike races. De start van de Yamaha R1M coureur was beide keren goed, maar de openingsfases waren minder. Mede door remfoutjes verloor Hartog wat plaatsen. In het tweede deel van de race kon hij een beter tempo rijden. In de eerste race kwam Hartog als zesde over de finish. In de tweede race reed de SWPN-coureur opnieuw op een zesde plaats en had hij aansluiting bij de strijd voor plaats vier. In de laatste ronde wist Hartog met een mooie inhaalactie nog een rijder te passeren, waardoor hij als vijfde over de finish kwam. Door zijn goede en constante resultaten heeft Hartog nog steeds een keurige derde plaats in het kampioenschap in handen.

Van der Voort kwam geweldig voor de dag tijdens de IDM Supersport races. Bij de start van de eerste race verloor de coureur uit Ede in het gedrang wat plaatsen. Daarna reed de jonge coureur een indrukwekkende inhaalrace waarbij hij van een achtste naar een tweede plaats wist te rijden. Van der Voort eindigde als tweede en scoorde punten voor eerste positie aangezien hij achter een gastrijder uit het WK was gefinisht. In de tweede race kende de Yamaha R6 coureur een geweldig begin en reed hij aan de leiding totdat in de vierde ronde – vanwege een crash – de rode vlag werd gezwaaid. Er volgde een herstart over zes ronden waarin Van der Voort in openingsfase opnieuw de race aanvoerde. Uiteindelijk kwam Van der Voort als derde over de finish, waarmee hij zijn tweede podiumklassering van de dag scoorde. In de laatste vier races heeft de jonge coureur, 95 van de 100 te behalen punten gescoord. Van der Voort staat vierde in de tussenstand met slechts 15 punten achterstand op de nummer twee.

Er staat nu nog één IDM ronde op de 2022 kalender. De seizoensafsluiter vindt plaats van 23 t/m 25 september op de Hockenheimring in Duitsland.

Rob Hartog: “Ik ben gematigd tevreden over het weekend. Onze snelheid over één ronde in de trainingen was erg goed, maar het lukte niet om dit om te zetten naar de gewenste resultaten in de races. Vooral in de beginfase verloor ik tijd, terwijl mijn tempo in het laatste deel van de race beter werd. In de tweede race was er een vierde plaats mogelijk geweest, maar het is lastig inhalen op de Red Bull Ring. Overall hebben we weer goede punten gescoord, alleen had ik qua resultaten wel op iets meer gehoopt.”

Melvin van der Voort: “Het was opnieuw een topweekend met twee podiumplaatsen! We stonden er vanaf de eerste training goed bij en we konden het tempo steeds verder opschroeven. De eerste race was echt genieten. Ik verloor wat plekken bij de start, maar daarna van plaats acht naar twee kunnen rijden en volle punten gescoord voor het IDM. In de tweede race had ik een geweldig begin en het was jammer dat de rode vlag kwam. Het werd een korte sprintrace, waarin ik opnieuw op het podium wist te finishen. Heel erg blij dat we onze vorm van Assen konden doortrekken op de Red Bull Ring!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben positief verrast door de resultaten van Melvin. Hij had een geweldig weekend in Assen, maar dat hij nu ook op de Red Bull Ring twee keer op het podium kan finishen geeft een extra bevestiging van de stap die hij dit jaar gemaakt heeft. We hadden met Rob op iets meer gehoopt in de races na zijn sterke trainingen. Maar een vijfde en zesde plaats zijn zeker niet verkeerd. We hebben als team – mede dankzij de steun van Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux en al onze partners – een enorm sterk seizoen tot nu toe. Nu gaan we ervoor om het seizoen ook sterk af te sluiten op de Hockenheimring!”

 

Categories:

Tags: