SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een geweldige IDM thuisronde in Assen achter de rug. Melvin van der Voort wist zijn eerste IDM Supersport podiumplaatsen te scoren. De 17-jarige coureur werd tweemaal tweede, waarmee hij in beide races als eerste van de vaste IDM rijders over de finish kwam. Ook Rob Hartog wist zich op de eerste startrij te kwalificeren. In de IDM Superbike races kwam hij als vierde en vijfde over de eindstreep.

De thuisronde voor SWPN begon geweldig, want zowel Rob Hartog (IDM Superbike) als Melvin van der Voort (IDM Supersport) zette de snelste tijd in de eerste vrije training op het TT Circuit Assen. Een unieke uitslag voor het Nederlandse team. Ook in de kwalificaties waren beide coureurs zeer goed onderweg. Hartog zette een 1’38.1 op de klokken, een tijd die goed was voor een keurige derde startpositie. Ook Van der Voort wist zich voor de eerste keer in het seizoen op de voorste startrij te kwalificeren. Met een 1’41.3 was de 17-jarige coureur tweede overall achter WK-rijder Glenn van Straalen en het snelste van de vaste IDM Supersport coureurs.

Hartog kende een sterk begin in de eerste race en dook als tweede de Haarbocht in. Vervolgens had de 30-jarige coureur het even lastig om zijn ritme te vinden en zakte hij terug naar de vijfde plaats. Rond de helft van de race wist Hartog zich te herpakken en kwam hij in een spannende strijd voor de laatste podiumplaats terecht. Hartog wist na een mooie inhaalactie als vierde – kort achter de derde positie – te finishen. Doordat er een gastrijder voor Hartog finishte, scoorde hij punten voor een derde plek. Hartog pakte in de openingsfase van de tweede race de leiding. Vervolgens ontstond er een spannende strijd vooraan. Het werd close, zelfs heel close, waardoor de drie koplopers – waaronder Hartog – zelfs een keer buiten de baan kwamen. In de tweede helft van de race kwam Hartog net tekort om zich te bemoeien met  de podiumplaatsen en finishte op een vijfde plaats. Deze keer scoorde hij punten voor een vierde plaats.

Van der Voort pakte in de openingsronde van de eerste IDM Supersport race de leiding in de Stekkenwal. Dit was de eerste keer dat de 17-jarige coureur aan de leiding reed in deze klasse. De SWPN-coureur reed weg bij de IDM concurrentie, alleen WK-rijder Van Straalen wist hem te achterhalen en vier ronden voor het einde te passeren. Van der Voort kwam na zijn geweldige optreden als tweede over de finish. Zijn eerste podiumplaats in de IDM Supersport en tevens scoorde hij de maximale 25 punten voor het kampioenschap, omdat Van Straalen als gastrijder geen punten scoorde. Van der Voort zijn tweede race was nog beter. Opnieuw wist hij in de openingsfase de leiding te pakken. Vervolgens ging de Yamaha-coureur er vandoor en wist hij weg te rijden van de concurrentie. In de tiende van dertien ronden was Van Straalen de enige rijder die hem wist te achterhalen en te passeren, maar verder kwam niemand bij hem in de buurt. Melvin reed een zeer strak tempo met constante rondetijden, waarmee hij opnieuw als tweede en eerste van de vaste IDM rijders over de finish kwam.

Door de goede uitslagen van de SWPN-coureurs is Hartog gestegen naar een derde plek in het IDM Superbike klassement en staat Van der Voort nu vierde in het IDM Supersport kampioenschap. Er staan nog twee IDM raceweekenden op de kalender. De eerstvolgende races staan gepland in het weekend van 2 t/m 4 september. Dan wordt er gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Rob Hartog: “Ik heb een beetje dubbel gevoel overgehouden aan het weekend. In de trainingen ging het super en ik was erg tevreden met mijn 1’38.1 in de kwalificatie. Een podiumplaats was dan ook reëel en dit had ik heel graag behaald voor eigen publiek, maar het lukte net niet in de races. In de beginfase van de eerste race kwam ik iets later in het ritme en toen de grip minder werd kon ik niet doen met de motor wat ik wilde. Maar de resultaten zijn zeker niet slecht. We hebben goede punten gescoord en we zijn gestegen naar de derde plek in de tussenstand. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en alle partners en fans die naar Assen zijn gekomen.”

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig weekend! In de trainingen was het gevoel en tempo al heel goed en dat konden we ook laten zien in de races. In de beide races kon ik wegrijden van de vaste IDM rijders. Ik kon mijn rondetijden erg constant houden. Glenn was net iets te snel, maar om twee keer op het podium te staan en maximale punten te scoren in mijn thuisrace is natuurlijk geweldig. Ik wil het team enorm bedanken en natuurlijk ook alle mensen die zijn komen kijken.”

Teammanager Frank Brouwer: “Dit was absoluut één van mijn mooiste raceweekenden met SWPN. Melvin reed twee keer zeer indrukwekkend en zeer volwassen. Zijn podiumplaatsen en maximale scores in het IDM zijn dan ook meer dan verdiend. Rob reed opnieuw sterk en hij had eigenlijk ook een podiumplaats verdiend. Maar overall zijn we als team erg trots op wat onze rijders gepresteerd hebben. Ik wil het hele team al onze sponsoren, partners en de gezinnen van Stichting Zorgeloos Kind bedanken voor hun komst naar Assen!”

Categories:

Tags: