SWPN, partner van Stichting Zorgeloos heeft maar liefst drie zeges en een tweede plaats gescoord tijdens de Jack’s Racing Day. Melvin van der Voort wist beide Supersport races van de BeNelux Trophy te winnen, terwijl Rob Hartog als eerste en tweede in de Superbike categorie over de finish kwam. Al met al een uitstekende opwarmer voor de IDM-ronde, die volgend weekend in Assen wordt verreden.

Afgelopen weekend kwam SWPN met hun coureurs Rob Hartog en Melvin van der Voort in actie tijdens de Jack’s Racing Day, een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. De Superbike en Supersport coureurs kwamen gezamenlijk in de baan tijdens de BeNeLux Trophy wedstrijden. Hartog had in de kwalificaties moeite om vrije ruimte op de baan te vinden, maar wist zich alsnog als tweede te kwalificeren. Van der Voort reed maar liefst acht tienden van een seconde van zijn persoonlijk record op Assen af. Met een 1’41.7 kwalificeerde de 17-jarige coureur zich op pole position in de Supersport categorie.

Zondagmorgen begon Hartog goed aan de race en pakte de eerste plaats. Na lang aan de leiding te hebben gereden werd hij in het laatste deel van de race ingehaald. De Yamaha R1M coureur kreeg niet meer de kans om te counteren, mede omdat het door de vele achterblijvers wat druk werd op de baan. Na veertien ronden kwam Hartog kort achter de winnaar als tweede over de finish. In de tweede race wilde Hartog zich revancheren en dat lukte. De SWPN-coureur kon deze keer de omstandigheden beter managen en wist na een spannende strijd de race winnend af te sluiten.

In de Supersport klasse deed Van der Voort het uitstekend. In de eerste race verloor de coureur uit Ede na de start een aantal posities, doordat diverse Superbike rijders hem voorbijkwamen. Het was vervolgens lastig om deze snellere motoren te passeren, maar toen Van der Voort hen weer had teruggepakt, wist hij met een strak tempo van de vierde naar de eerste plaats in de Supersport klasse te rijden. Na veertien ronden kwam Van der Voort als eerste over de finish. Ook in de tweede race was Van der Voort het sterkste. Met een goed tempo reed hij van start tot finish aan de leiding, waarmee de jonge coureur een perfect weekend kende.

Het weekend van 12 t/m 14 augustus was de IDM thuisronde van SWPN op het TT Circuit Assen. Zondag racen zowel Hartog als Van der Voort twee races op hun thuiscircuit.

Rob Hartog: “De Jack’s Racing Day was een mooie kans om ons voor te bereiden op de IDM Superbike ronde in Assen. In de eerste race lukte het niet om het maximale resultaat eruit te halen. In de tweede race konden we de omstandigheden beter managen. Het was mooi om het weekend samen met het team voor de aanwezige gasten en fans met een overwinning af te sluiten!”

Melvin van der Voort: “Het was tof om te racen tijdens de Jack’s Racing Day! Twee overwinningen gescoord en mijn persoonlijk record op Assen met acht tienden verbeterd, dus ik denk dat we klaar zijn voor IDM-ronde van volgende week. Ik wil het team bedanken voor het mooie weekend!”

Teammanager Frank Brouwer: “Het was voor ons als Nederlands team goed om ons te laten zien tijdens dit grote evenement in Assen. Daarnaast was het uitstekende voorbereiding voor Rob en Melvin richting de IDM-thuisraces van volgende week. Met drie overwinningen en een tweede plaats hebben we ons goed van voren laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook volgende week tot goede resultaten in staat zijn!”

Categories:

Tags: